Behandlingsformer / Auriculoterapi / Øreakupunktur

Auriculoterapi / Øreakupunktur

 
Auriculoterapi, også kaldet øreakupunktur, er en nyere, vestlig udviklet form for akupunktur. Øreakupunkturen består i at se øret som en reflekszone til at behandle smerter og funktionelle forstyrrelser i hele kroppen - på samme måde som zoneteraputer gør brug af reflekszoner under fødderne. 
 
Principperne i øreakupunkturen bygger på en naturvidenskabelig tilgang og en forståelse for forbindelsen mellem smertebanerne og ørets nerveforsyning. Når der opstår smerter i kroppen, vil disse smerter afbilde sig i øret, og ligeledes kan man via punkterne i øret påvirke kroppen og derigennem foretage smertebehandling/-lindring og rette op på forskellige ubalancer i kroppen.
 
Punkterne i øret stimuleres/påvirkes enten via tynde akupunkturnåle, der blot sidder i øret under selve behandlingen, eller ved at indsætte små 'permanåle', der stimulerer et punkt i øret over længere tid, og hvor de små nåle bliver siddende, indtil de selv falder ud. 
Klinik For Manuel Terapi v/ Torben Braüner | CVR: 27284736 | Silkeborgvej 146, kld, 8000 Aarhus C  | Tlf.: 21250064 | info@kliniktb.dk